Vele onderscheidingen voor Joop Sars

woensdag 22 februari 2017

Vele onderscheidingen voor Joop Sars

Wie kent hem niet, Joop Sars. oud voorzitter van de Ondernemersvereniging (OVD) en van Mooi Koor Man. Mede-organisator van de pleinconcerten op het Simonsplein. Initiator van het bevrijdingsfestival. En natuurlijk de grote man achter het Stadsfeest Doetinchem.

Jarenlang was Joop actief voor en vooral achter de schermen bij het Stadsfeest. Als voorzitter, verbinder en regelaar. Hij is mede verantwoordelijk voor de unieke universele dienst tijdens het evenement. In 2011 werd hem tijdens het Stadsfeest door oud burgemeester Herman Kaiser het ereburgerschap toegekend. Terecht vond toen eigenlijk iedereen. “Daar ben ik best wel trots op,” was zijn bescheiden reactie.

Eind 2016 zou hij de Centrum Promotieprijs ontvangen. Vanwege zijn ziekte kon die toen niet worden uitgereikt, maar bij de Nieuwjaarreceptie 2017 van de Gemeente Doetinchem kon centrummanager Jos Tiemessen hem de prijs overhandigen. Tot verrassing van velen en niet in de laatste plaats van Joop werd hij op dezelfde avond benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd hem overhandigd door interim burgemeester Annemiek Traag, die net als Jos lovende woorden sprak over de actieve, altijd positieve en aimabele Doetinchemmer die Joop is.

Op voordracht van het Permanent Adviescollege van carnavalsvereniging werd ook nog de 'Orde van de Positieve Umdraey' toegekend aan Joop. Uitgereikt tijdens de Leutekumse Galazitting op 14 januari jongstleden in Schouwburg Amphion.

Als er iemand is die al deze onderscheidingen heeft verdiend is het wel Joop Sars, dankzij zijn tomeloze inzet voor Doetinchem.

 

Vergroot: Vele onderscheidingen voor Joop Sars

Stadsfeest steuners