Welkom voorzitter

zondag 17 september 2017

Welkom voorzitter

Hartelijk welkom op het Stadsfeest

Beste Stadsfeestbezoeker

Hoe mooi is het om een evenement te organiseren met lokale professionals, die gedreven zijn op hun eigen vakgebied; van muzikale programmering, beveiliging, logistiek en techniek tot journalistiek, (social) media, dans, sport en beweging en cultuur. Op vrijwillige basis dragen ze bij aan een optimale festivalorganisatie. Dankzij hun inzet, kennis en de goede samenwerking met gemeente, brandweer, politie, centrummanagement, horeca en culturele instanties. Allemaal professionals waar ik met plezier en bewondering naar kijk en die ik graag bij elkaar breng. We mogen daar trots op zijn!

De organisatie van het Stadsfeest is ieder jaar weer een uitdaging. Mijn dank gaat uit naar de gemeente, die ons elk jaar weer van harte financieel, maar ook organisatorisch steunt. Veel dank ook aan onze vrijwilligers en onze ruimhartige sponsoren, zonder wie dit feest voor alle Doetinchemmers niet mogelijk zou zijn.

Organisatorisch heb ik het gevoel dat we in stabieler vaarwater komen, al blijft het elk jaar weer een uitdaging om de begroting sluitend te krijgen. Een hele klus voor onze sponsorcommissie en de (nieuwe) penningmeester.

Persoonlijk ben ik blij dat ook dit jaar het Mark Tennant Plantsoen weer bij de festiviteiten kan worden betrokken. Uiteraard gaat de aandacht uit naar het centrum van de stad en het Stadsfeest: het Simonsplein en omliggende straten. De link naar de bevrijdingshistorie van Doetinchem vind ik echter een hele fijne.

Het Stadsfeest is gratis toegankelijk, biedt sfeer, zorgt voor verbinding en is mede dankzij de brede programmering een feest voor iedereen, ongeacht leeftijd en achtergrond. Ik wens alle deelnemers en bezoekers dan ook een prachtig Stadsfeest 2018 toe! 

Bestuur Stadsfeest Doetinchem

Paul Bijkersma (voorzitter), Albert Ketz (horeca contacten), Willem van Lent (penningmeester) 

Secretariële ondersteuning

Henny Bergsma (centrummanagement).

Programmateam

Niels Teunissen (locatiemanager), Erik Hagelstein (programmering), Erik Pubben en Robin van Leeuwen (sponsoring), Pim Steverink (beveiliging), Jeroen Hendriksen (social media), Silja Bresser (sport en dans) en Günter Giesen (communicatie, coördinatie Mark Tennant Plantsoen).

Karin Geurts verzorgt de coördinatie van de 'universele viering', zondagochtend op het Simonsplein.

In de week van de opbouw en tijdens het Stadsfeest verzorgen diverse vrijwilligers van onder meer ‘Mooi Koor Man’ al jarenlang hand- en spandiensten.

Vergroot: Welkom voorzitter