Dit zijn de toppers die elk jaar zwoegen om het Stadsfeest op poten te zetten

maandag 24 juni 2019

Dit zijn de toppers die elk jaar zwoegen om het Stadsfeest op poten te zetten

Het is bijna vanzelfsprekend dat we elk jaar kunnen feesten op het Stadsfeest in Doetinchem, maar welke toppers zijn nou het brein achter dit spektakel? Wij zochten ze op en besloten ze in de spotlight te zetten.

Het is aan onder andere Erik Pubben en Niels Teunissen om het Stadsfeest ook dit jaar weer een groot succes te maken. Zo’n drie jaar geleden voegden ze zich bij de club vrijwilligers van 15 mensen. Is dit hét feest van het jaar? “Tuurlijk”, roepen de mannen in koor. “We zitten nog wel in een opbouwende fase en hebben nog veel doelen. We willen echt een professioneel feest neerzetten”, vertelt Niels.

Hardwell

Daar sluit Erik zich volledig bij aan. “Het mag allemaal net een slag groter als het aan ons ligt. Met grote artiesten. Wie op het hoofdpodium mag staan? Hardwell”, zegt de organisator lachend. “Maar, het moet natuurlijk niet óns feestje worden. Het is de bedoeling dat er artiesten optreden die iedereen aanspreekt. Guus Meeuwis was bijvoorbeeld een groot succes in het verleden. Misschien een leuk idee om volgend jaar Doetinchemmers te vragen wie ze graag op het podium zouden willen zien.”

9 camera’s

De kleine club vrijwilligers is er maar druk mee. Er moet gedacht worden aan de veiligheid, (fiets)parkeerplekken, locaties, de aankleding, artiesten en ga zo maar even door. “En dat allemaal binnen een bepaald budget, een hele uitdaging”, zegt Niels. De vrijwilliger – of zoals Erik hem noemt: ‘mannetje van alles’ – neemt de veiligheid tijdens het Stadsfeest uiterst serieus. “Elke dag loop ik tijdens het Stadsfeest een ronde op het terrein om een check te doen. Daarnaast hangen er negen camera’s in de stad, de beelden hiervan worden constant bekeken in een grote trailer, backstage op het Simonsplein.”

Kick

Hoewel de mannen geen tijd hebben om mee te feesten en na acht dagen kapot zijn van het opbouwen, het geregel en het afbouwen, is het het allemaal dubbel en dwars waard. “Het geeft echt een kick om de Doetinchem te zien feesten in de binnenstad. Dat hebben we dan maar mooi met z’n allen gedaan, daar drinken we op het einde natuurlijk wel een biertje op.”

Samenwerking ondernemers

Helemaal alleen doen de vrijwilligers het niet. De samenwerking met de Doetinchemse ondernemers gaat super, vinden Erik en Niels. “De communicatie verloopt goed en er wordt goed voor ons gezorgd. We lopen heel wat kilometers af tijdens de Stadsfeestdagen, maar de kilo’s vliegen er zo weer aan dankzij de ondernemers die ons trakteren op een broodje hier en een ijsje daar.”

Reünie

Stadsfeest Doetinchem is een reünie voor mensen. “We hopen dan ook dat mensen zo genieten van deze editie, dat inwoners voor volgend jaar meteen weer een agenda blokken.” Wij zullen in ieder geval een rode cirkel in onze agenda’s zetten voor hét event van het jaar.

Vergroot: Dit zijn de toppers die elk jaar zwoegen om het Stadsfeest op poten te zetten

Stadsfeest steuners