Helaas, dit jaar geen Stadsfeest

donderdag 9 juli 2020

Helaas, dit jaar geen Stadsfeest

Ondanks diverse voorbereidingen en het bekijken van andere opties, is besloten het Stadsfeest 2020 te annuleren. Het feest is in goed overleg met de gemeente geannuleerd.

“Het is jammer, heel jammer”, zegt de organisatie. “Natuurlijk wil je koste wat kost wel een Stadsfeest hebben, maar de veiligheidssituatie haalt ons gewoon in.” Om het Stadsfeest met alle geldende maatregelen toch doorgang te kunnen laten vinden, werd gekeken naar een digitale variant. “Gezien de kwaliteit die men gewend is van het Stadsfeest leek ons een compleet digitale variant geen optie. We wilden geen editie in een slap jasje online weg zetten.”

In goed overleg met de gemeente is nu besloten om het Stadsfeest helemaal niet door te laten gaan. “Het lastige is gewoon de toeloop van mensen reguleren en dat is bijna niet te doen. Dus daarin moeten we pas op de plaats maken”, aldus interim-voorzitter Albert Ketz. “De kracht van het Stadsfeest is voor elke Doetinchemmer wat wils, en als je dat niet minimaal deels live doet is de kracht weg.”

Op naar 2021
De organisatie gaat nu toewerken naar de editie in 2021. Die is net als altijd gepland in het eerste weekend van september, van donderdag 2 tot en met zondag 5 september. “In 2020 geen Stadsfeest, dan in 2021 maar een dubbel zo mooi Stadsfeest!”, sluit Ketz af.

Vergroot: Helaas, dit jaar geen Stadsfeest