Stadsfeest met kermis en vuurwerk

vrijdag 26 augustus 2022

Stadsfeest met kermis en vuurwerk

Het Stadsfeest in Doetinchem gaat na twee jaar eindelijk weer door! De organisatie heeft er, samen met de horeca-ondernemers, de kermisexploitanten en zeker ook de gemeente alles aan gedaan om een compleet feest neer te zetten.

Dat betekent dat er weer als vanouds gefeest kan worden op 2, 3 en 4 september aanstaande. Zelfs het Joop Sarsplein, dat tijdens de laatste editie gerund werd door de familie Hendrixen, is een locatie tijdens het Stadsfeest. Twee ondernemers hebben in overleg met de familie geregeld dat zij een programmering op het plein neer mogen zetten. Hier is onder andere muziek van de saxypianoshow en coverbands. Daarnaast wordt er op dit plein betaald met de Joop Sarsmunt, die in het leven is geroepen in overleg met de familie Sars. Een mooi eerbetoon aan de man die jarenlang in de organisatie van het Stadsfeest zat.

Behalve op het Joop Sarsplein, zijn er ook podia in de Grutstraat tussen Vanouds en De Cactus waar een dj speelt en een Indian Summerfestival is, op de kop van de Grutstraat tegen de kerk spelen coverbands, liefhebbers van het Nederlandse levenslied kunnen terecht in de Korte Kapoeniestraat, 22-24 organiseert op De Bleek Het Doetinchems Manifest. Hier zullen onder andere Bram Krikke en Ronnie Flex te zien zijn. Uiteraard is het Simonsplein weer het hart van het Stadsfeest met optredens van onder andere Boh Foi Toch, Bob Visser, en Groove Academy. Verder is er op dit plein de hele dag van alles te beleven op het gebied van sport en spel, steltlopers en kun je je kunsten vertonen in een racesimulator. Op de Nieuwstad, tussen de Heezenstraat en de Heezenpoort is er overdag tussen 10 en 18 uur een programma voor groot en klein.

Natuurlijk keert ook de kermis drie dagen terug in het centrum van de stad. Op het plein voor het Stadhuis, de Terborgseweg en de Raadhuisstraat zullen de attracties opgebouwd worden. De kermis is op vrijdag geopend van 15.00-0.00, op zaterdag van 13.00-0.00 en op zondag van 13.00-23.00. Traditioneel wordt zondag afgesloten met het vuurwerk, dat ook dit jaar weer vanaf het Stadhuis ontstoken wordt.

De exacte tijden van alle podia en het blokkenschema staat op stadsfeestdoetinchem.nl. Hier vind je ook de laatste informatie, net als op Facebook Instagram. Tijdens het Stadsfeest zullen we je hier ook op de hoogte houden en foto’s delen.

Vergroot: Stadsfeest met kermis en vuurwerk

Stadsfeest steuners